Kinderfeestje

Het Hof van Kaatje is een ideale plek om een kinderfeestje te houden. Voor zowel buiten als binnen hebben wij verschillende arrangementen samengesteld. Zo zorgen wij voor een kinderfeestje dat niet snel vergeten wordt. Weer of geen weer, altijd weer voor een kinderfeestje bij het Hof van Kaatje! Wij hebben de volgende arrangementen voor u opgesteld.

Schoolreisje

We hebben verschillende arrangementen voor schoolreisjes beschikbaar.

Educatie voor de aller kleinsten

In samenwerking met natuur, milieu en educatie “De Bastei” (www.nmedebastei.nl) hebben wij een verantwoord lesprogramma opgesteld. Deze activiteit is bedoeld voor groep 1,2 en 3.

Het doel:

Het doel van de lessen boerderijeducatie is dat de kinderen leren de dieren van de kinderboerderij kennen. Ze kijken hierbij naar de uiterlijke kenmerken, eetgewoontes, productie en (voort)beweging van de dieren.

De kinderen raken vertrouwd met dieren door ze goed te bekijken, te aaien en te voeren. Ook leren ze hoe je met de dieren moet omgaan.

Kinderen hebben over het algemeen van nature een spontane belangstelling voor dieren. Vooral de jonge en kleine dieren spreken hen erg aan. Grote dieren kunnen bij kinderen soms angst oproepen.

Het leren waarderen en/of liefhebben van dieren en de verantwoordelijkheden die daarbij horen is een essentiële stap in de opvoeding tot natuurbewustzijn. Het is dus belangrijk de kinderen in contact te brengen met dieren.

Eén van de mogelijkheden daartoe is een bezoek aan de kinderboerderij. Het bezoek aan de kinderboerderij bestaat uit:

1. Voorbereiding op school
Het bezoek wordt op school voorbereid door een kringgesprek en het verhaal van Kaatje op de Boerderij.

2. Bezoek aan de kinderboerderij
Op de kinderboerderij ontdekken de kinderen met behulp van opdrachtkaarten allerlei bijzonderheden aan de dieren.

Openingstijden:

Voor scholen gelden extra openingstijden op aanvraag.

Entreeprijzen:

Voor het educatieproject gelden speciale prijzen. Een bezoek aan de kinderboerderij kost € 60,- per groep. Ongeacht het aantal ouders/ juffen/ meesters wat mee reist met een maximum van 30 kinderen.

Reglementen:

Als de kinderen tijdens de pauze een hapje van thuis meenemen is dit uiteraard toegestaan. Het is NIET toegestaan om zelf drinken mee te nemen.